Filistin ve Kudüs haberleri

İşgal, halkı Kudüs’teki evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor

İşgal makamları her yıl onlarca ev ve tesisi yıkıyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi “ruhsatsız” olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

İşgal makamları her yıl onlarca ev ve tesisi yıkıyor. Terör saldırılarının failleri veya Mescid-i Aksa’yı işgal eden yerleşimcilerle karşılık verenler, işgalci yetkililer de yıkımı Kutsal Şehir sakinlerini hedef alan bir cezai tedbire önüştürdü.

1967 ve 2020 yılları arasında işgal “Kudüs şehirinde”nde yaklaşık 9200 Filistinlinin evini ve tesisini yıktı.

Kendi kendini imha etme açısından, 2020 yılında yıkılan tesis sayısının iki katına çıktığı ortaya çıktı. 2019 yılında kendi kendine yıkılan 51 yapıya kıyasla sahipleri tarafından yıkılan 107 yapıya, 2018 yılında ise 24 yapı yıkıldı.

Kudüslüler neden evlerini yıkıyorlar?

Ayrıca çaresiz Filistinliler yıkım için yüklü paralar vermemek için evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyor. Sahiplerinin elindeki evi yıkmanın maliyeti yaklaşık 1000 dolar iken, İşgal belediyesi tarafından dayatılan yıkımın ortalama maliyeti yaklaşık 20 bin ABD dolarıdır. İki sayı arasındaki bu büyük fark, Kudüslüleri evlerini kendi elleriyle yıkmaya sevk ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu