Haberler

İşgal uçaklarından Gazze’ye saldırılar

Siyonist işgal rejiminin savaş uçakları bu gece Gazze’nin muhtelif noktalarına hava saldırıları düzenledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal rejiminin savaş uçakları Gazze’nin güneyindeki Hanyunus’un batısında yer alan Kadisiyye’de Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’nın mevzilerine birkaç saldırı düzenledi. Saldırılar sebebiyle bölgede şiddetli sesler duyulduğu ancak herhangi bir can kaybının olmadığı bildirildi. 

Muhabirimiz, işgal rejiminin savaş uçaklarının ayrıca Gazze’nin Zeytun Mahallesi’nde tarım arazilerini hedef aldığını haber verdi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Filistin direnişinin de işgal uçaklarına ateşle karşılık verdiği gözlemlendi. 

Siyonist işgal rejiminin savaş uçaklarının geçtiğimiz pazar günü de Gazze’de iki mevziye saldırı düzenlediği haber verilmişti. 

İşgal rejiminin son günlerde Gazze’ye yönelik askeri şiddetini ve bölgede gerginliği artırdığı görülüyor. Geçtiğimiz cumartesi akşamı Filistin halkının Mescidi Aksa’nın yakılmasının yıldönümü münasebetiyle ve Gazze’ye uygulanan ambargoyu protesto amacıyla düzenlenen gösteriye işgal askerlerinin müdahale etmesi sonucu 10’u çocuk 41 Filistinli yaralanırken, işgalcilerin Musta’rabin olarak isimlendirilen askerlerinden de bir kişi ağır yaralanmıştı. 

Bu arada işgal rejiminin son günlerde Gazze sınırındaki askeri gücünü takviye ettiği, teçhizat ve asker sayısını da ciddi şekilde artırdığı haber verilmişti.

K: Filistin Enformasyon Merkezi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu