Filistin ve Kudüs haberleri

Sabah namazı… Kudüslü ailelerin İsrail işgali karşısındaki yeni silahı!

Kudüslü aileler, Mescid-i Aksa’yı yeniden inşa etmek ve İsrail işgalinin hırslarından ve ihlallerinden korumak için Cuma günü sabah namazını kılmak için yarışıyor.

Bu adım, özellikle Yahudi bayramlarında Mescid-i Aksa’yı ihlal eden İsrail işgali ve yerleşimcilerin şiddetli saldırısına yanıt olarak geldi.

Bu girişim, Cami içindeki varlığı yoğunlaştırmak için, Kudüslü aileler arasında geniş bir etkileşime tanık oluyor. O günden itibaren onlarca aile Mescid-i Aksa’ya defalarca seyahat etti. Sadece Cuma günü şafakta değil, hafta ortasında akşam ve yatsı namazlarını da kılmak için inisiyatif aldı. Mescid-i Aksa’nın savunması her zaman olduğu gibi bir aile, milli ve yaygın hale geldi.

Aileler amacın şu olduğunu vurguladı: “Mescid-i Aksa’da İslami ve Kudüslü varlığını ispatlamak ve özellikle Cuma günleri sabah namazını ihya etmek.”

Sabah namazının ardından aileler bir takım faaliyetler gerçekleştiriyorlar: Kahvaltı yapmak ve dini şarkılar söylemek gibi.

Kudüs aileleri bunu doğruluyor “Müslümanlar, özellikle de Kudüslüler, Mescid-i Aksa’ya doğru yol almalı ve hafta boyunca orada görev yapmalıdır ve Cuma günü sabah namazı ile sınırlandırmamak gerekiyor”.

Ve  şöyle devam etti, “Biz Mescid-i Aksa’nın koruyucuları olduğumuz için onu korumak için kendimizi siper etmekten başka bir şey bulamadık, öyle olsun.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu