Haberler

Nablus’taki çatışmalarda iki İsrail askeri yaralandı

İşgal rejimi radyosu, yüzlerce Yahudi yerleşimcinin bu sabah erken saatlerde Nablus’un doğusundaki Balata Kampı yakınlarında yer alan Yusuf’un Kabri bölgesine düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmada iki askerin silahlı kişilerce açılan ateş sonucu yaralandığını söyledi.

Yerel kaynaklar, 500 civarında Yahudi yerleşimcinin 50’den fazla otobüsle ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Yusuf’un Kabri bölgesine baskın düzenlediğini bildirdi.
 

Kaynaklar, bölge çevresinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, Filistinlilerin otomobil lastikleri yaktıklarını, işgal ordusu askerlerine taş ve boş şişe attıklarını, Nablus’ta işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı direniş tarihinin en şiddetli çatışmalarından birinin yaşandığını ifade etti.
 

Çatışmalar sırasında işgal güçlerinin Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı kaydedildi.
 

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerine birkaç kez ateş açıldığını ve bunun üzerine işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerden ayinlerini planlanan şekilde tamamlamadan Yusuf’un Kabri bölgesinden kaçmalarını istediğini belirtti.

K:Filistin Enformasyon Merkezi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu