Filistin ve Kudüs haberleri

İşgalcilerden Kabatiye’ye baskın… İki kardeş tutuklandı ve çatışmalar yaşandı

Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Cenin’in güneyindeki Kabatiye kasabasına bugün (8 Ekim Cuma) sabahın erken saatlerinde siyonist işgal güçleri, arandığını ileri sürdükleri bazı kişileri tutuklama iddiasıyla geniş çaplı bir baskın düzenledi. Baskın esnasında iki kardeşi tutukladılar.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre işgal ordusuna bağlı Yamam birlikleri arandığı ileri sürülen Şadi Zekarine’nin Kabatiye’deki evine baskın düzenlediler. Ancak bu kişi bölgede oluşturulan geniş güvenlik çemberini geçerek kaçmayı başardı. İşgal güçleri onu yakalamayı başaramayınca bu kez ailesini tehdit ettiler. Bu olay üzerine işgal güçleri bütün bölgeyi kuşatmaya alarak aramalar yaptılar. 

Kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Kabatiye’de Nemir ve Muhammed Talal Zekarine isimli kardeşleri evlerine baskın düzenledikten ve arama yaptıktan sonra tutukladılar. 

İşgalcilerin baskınları, aramaları ve tutuklamaları Filistinli gençlerle aralarında çatışmalara neden oldu. 

Çatışmaların geniş bir alana yayıldığı ve Kabatiye ile Ez-Zebabide arasında yer alan Ebu Curc Fabrikası’na kadar ulaştığı belirtildi. İşgal güçlerinin de bu arada bölgeye çok sayıda asker yığdıkları ifade edildi. 

Son dönemde Cenin bölgesinde işgal güçlerine yönelik tepkilerin artması sebebiyle bu bölgeye yönelik baskınların, aramaların ve tutuklamaların oranında da bir artış gözlendiğine dikkat çekiliyor. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs’te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu