Haberler

İşgalciler 1948 Bölgesi’ndeki Kefr Kasım’da bir Filistinlinin evini yıktı

Siyonist işgal güçleri bugün (12 Ekim Salı) Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Kefr Kasım şehrinde bir Filistinlinin evini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Arab48 haber sitesinin yayınladığı habere göre, işgal yönetimine ait iş araçları işgalci polislerden kalabalık bir grubun himayesinde şehre girerek Es-Sehl Eş-Şarki mıntıkasında bulunan evi yıktı. 

Bu evin yıkılmasından iki gün önce de yine Kefr Kasım şehrinde bir Filistinlinin çok yüklü miktarlardaki para cezalarını ödememek için inşaat halindeki bir evini kendi eliyle yıkmak zorunda kaldığı belirtildi. 

Kudüs’te ve Batı Şeria’da olduğu gibi Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde de işgal rejimi sık sık Filistinlilere ait evleri, dükkanları ve atölyeleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıyor. 

Yahudi yerleşimciler için Filistinlilerin arazilerini gasp edip evler inşa eden, sonra işgal altındaki topraklarda yahudi nüfusun artırılması amacıyla dünyanın değişik ülkelerinden getirilen göçmen yahudilere çoğu zaman maliyetinden de düşük fiyatlarla satan işgal yönetimi Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu