Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgalciler, Kudüs’teki Yusufiye mezarlığını kazmaya devam ediyor

Üst üste üçüncü gün İşgalci İsrail, Kudüs'teki Yusufiye mezarlığını kazmaya devam ediyor

İsrail işgali buldozerleri ve ekipleri, Kudüs’teki Yusufiye mezarlığının buldozerle kazılması ve mezardan çıkarılması üç gün üst üste devam etmektedir.

Buldozerleme, işgal güçleri tarafından takviye edilen sözde işgalci İsrail “Doğa Otoritesi”nin, şehitler ve ölü insanların bulunduğu mezarları açmasından ve burayı bir “Talmudlük Bahçesine” dönüştürmeye hazırlanmak için tamamen ve kalıcı olarak yok edilmesinden iki gün sonra gerçekleşti.

İşgal Mahkemesi’nin 17 Ekim’de Kudüs’teki İslam Vakfı İslami Mezarlıklarını Koruma Komitesi’nin işgal belediyesinin mezardan çıkarmaya devam etmesinin ve şehitlerin mezarı diyarında ölülerin mezarlarının kutsallığını ihlal etmesinin engellenmesi talebini reddetmesi dikkat çekicidir.

Birkaç hafta önce işgal buldozerleri, yüzlerce yıl öncesine dayanan şehit ve ölülerin kalıntılarının ve kemiklerinin ortaya çıktığı şehit mezarlığının bazı kısımlarını buldozerle yıktı ve bu, Kudüslüler arasında büyük öfkeye yol açtı.

Bundan sonra vatandaşlar, şehitlerin ve ölülerin kalıntılarını mezarlığa yeniden gömdü, işgal yetkilileri mezardan çıkarma işlemlerini yenileyip onları tamamen yok etmeden önce.

İlgili bir bağlamda, mezarlığa ulaşmayı başaran çok sayıda vatandaş, buldozer operasyonlarını reddederek ve kutsallıklarını koruma haklarını teyit ederek mezarlık içinde rabat etmeye devam ediyor.

10 Ekim’de İsrail işgal güçleri, Yusufiya mezarlığında onlarca Müslüman şehit ve ölünün kalıntılarının ve kemiklerinin ortaya çıktığı kazılara başladı.

El-Yusufiye Mezarlığı, El-Rahma mezarlığının kuzeyinde ve Kudüs’ün doğu duvarına kalıyor, ve yıllardır işgal makamlarının şiddetli saldırısı altında.

Kudüs şehrinin en önemli ve önde gelen İslam mezarlıklarından biridir ve kutsal şehrin tüm halkının, kıdemli alimlerin ve mücahidlerin yanı sıra yüzlerce şehidin kalıntılarıyla doludur.

Kudüs’teki Mezarlık Bakım Komisyonu Başkanı Mustafa Ebu Zahra, işgal makamlarının Yusufiye Mezarlığına buldozerler getirdiğini ve arazisinin bir kısmını yerle bir etmeye başladığını söyledi. Mezarlığın bir kısmının yok edilmesi için hazırlanıyor.

Ebu Zehra, işgalci yetkililerin kamera yerleştirmek için çeşitli yerlere beton küpler yerleştirdiğini belirterek, “Yusufiye Mezarlığının baştan aşağı toprakla kaplı olduğunu ve içinden sadece mezarların göründüğünü” bilirletti.

Ebu Zehra “İşgal makamları, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme projesinin bir parçası olarak mezarlığı Talmudlük bahçesine dönüştürmeye çalışıyor ve işgalci Yahudilere adanan bu proje, Eski Şehir surlarının çevresini kontrol etme planının bir parçası. ve oradaki Müslümanların kalıntıları üzerinde işgalci yerleşimciler ve onlardan gelen turistler için bir yol düzenlemek.” söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu