Filistin ve Kudüs haberleri

El-Tur kasabasında bir binanın yıkım davası

Kudüs'teki Amara aileleri evlerinin yıkımını ve para cezasına çarptırılmayı reddediyor

Kudüs’ün doğusundaki el-Tur kasabasındaki binalarını tahliye ve yıkmakla tehdit eden on aile, İsrail işgalinin yıkım ve para cezası seçeneklerini reddederek, İsrail politikalarına boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

İsrail işgal makamlarının işgal altındaki Kudüs’ün el-Tur kasabasındaki el-Sahel bölgesinde bulunan konutlarını yıkma kararının ardından sınır dışı edilme korkusuyla tehdit edilen 10 Kudüslü aileyi üzüntü ve acı sardı.

Sözde işgal mahkemesi, on aileye, önümüzdeki iki gün boyunca yani 9 Kasım tarihine kadar 200.000 şekel (65.000 $) ödemeleri halinde bu ayın sonuna kadar kendilerine vereceğini bildirdi.

Bina sakinlerinden Mayssar Ebu el-Halawa, İsrail mahkemesinin dün, sonraki iki gün için mahkemenin kutusuna 200.000 şekel (65.000 $) ödemesi karşılığında binayı zorla yıkmak için bu ayın sonuna kadar süre vermeye karar verdiğini söyledi.

Ebu El-Halawa, bedelin iki gün içinde ödenmemesi halinde işgal mekanizmalarının en kısa sürede binayı yıkacağını ve ailelerin 2 milyon şekel (650.000 $) para cezası ödeyeceğini de sözlerine ekledi.

Ebu’l-Halawa, ailelerin iki seçeneği reddettiğini teyit ederek tekrarladı: “Bu imkansız. Allah bana yeter ve O en iyi vekildir. Adalet nerede? Bu bir haksızlıktır!.”

Bina sakinleri, yapı ruhsatı alabilmek için tüm malzeme ve evrakları işgal belediyesine defalarca teslim etmeye çalışmış, ancak işgal bunu kabul etmemiş ve kendilerine ruhsat vermemiştir.

Geçen Perşembe, beş aile (yaklaşık 70 kişi) işgal belediyesinden bir hafta içinde evlerini boşaltma ve yıkma kararı aldı, aksi takdirde işgal belediyesinin mekanizmaları, ailelerin ödeyeceği büyük bir maddi ihlal karşılığında onları yok edecek. Bu ihalede tahminen iki milyon şekel (650.000 $).

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu