Filistin ve Kudüs haberleri

Nablus’ta yerleşimcilerin saldırısında 3 sivil yaralandı

Pazartesi öğleden sonra, Nablus’un kuzeyindeki Burka kasabası yakınlarında yerleşimcilerin düzenlediği saldırı sonucu çok sayıda vatandaş yaralandı.


Yerel kaynaklar, köylülerin topraklarına ağaç dikmek için düzenlediği ve müsadere tehdidinde bulunduğu bir etkinliğe yerleşimcilerin saldırması sonucu üç sivilin yaralandığını bildirdi.


Yerleşimciler vatandaşlara saldırdı, onlara ateş açtı, onları dövdü ve 4 aracı parçaladı.
Yaralılar arasında Ebubekir El Sıddık Camii imamı Şeyh Nasır Haccı’nın olduğu öğrenildi ve tedavileri tamamlanmak üzere Rafidia Hastanesi’ne sevk edildiler.


Sakinlere göre, yerleşimciler geçen ay 10’dan fazla saldırı gerçekleştirdi.

Hamas’ın Batı Şeria’daki medya ofisi tarafından yayınlanan periyodik rapor, işgalin Ekim ayı boyunca 2.124 ihlal gerçekleştirdiğini, özellikle de şehit Amjad Ebu Sultan’ın Beytüllahim’de öldürüldüğünü belgeledi.


Rapora göre işgalciler (14) evi yıktı, sakinlerine yıkım ihbarı yapılan onlarca evin yanı sıra dükkânlar, tarım tesisleri, kışlalar ve diğerleri de dahil olmak üzere yıkılan mülklerin sayısı (74) tesise ulaştı, ve el konulan mülk sayısı (28) idi.

Aynı zamanda, arazilere el konulması ve buldozer yapılması, yolların inşası ve yerleşim birimlerinin inşasının onaylanması arasında değişen (18) yerleşim faaliyeti saydı, (103) yerleşimciler tarafından yapılan saldırılar izlendi.

Nablus, Kudüs ve Beytüllahim bölgeleri sırasıyla (477, 394, 214) ihlalle İsrail ihlallerine en çok maruz kalan bölgelerdir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu