Filistin ve Kudüs haberleri

İşgalci İsrail Hapishanelerinde Yeni Bir Şehit

Filistinli Esir Sami El-Amour, bu sabah, Perşembe günü, İsrail işgali altındaki hapishanelerde, hapishane yönetimi tarafından kasıtlı olarak tıbbi ihmale maruz kaldığı bir hastalık mücadelesinin ardından şehit oldu.


Filistin Esirler Kulübü yaptığı kısa bir açıklamada, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir El-Balah’tan Esir “El-Amour”un şehadetini doğruladı ve şehit 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı ve 2008’den beri tutukluydu.


“Esirler Kulübü”, Esir “El-Amour”un ölümünden işgalci İsrail makamlarını tamamen sorumlu tuttu ve kasıtlı tıbbi ihmal sonucu şehit olduğunu vurguladı.


Şehidin kardeşi El Amour, “Fimed”e yaptığı özel açıklamada, kendisine yönelik kasıtlı tıbbi ihmal sonucu şehit olduğunu doğrulayarak, 2008 yılında tutuklanmasından önce herhangi bir hastalığı bulunmadığını açıkladı. Kalbinde bulunan 4 atardamarında tıkanıklık olan kendisini tedavi etmekte geciktiği için sağlığının kötüye gittiğini açıkladı.


Aileye Esir İşleri Kurumu tarafından şehit “Amour”un cesedinin kalan dört yıllık cezasının sonuna kadar işgalci İsrail cezaevlerinde kalma olasılığı konusunda bilgi verildiğini kaydetti.


Şehit El-Amour’un ailesinin 14 yıldır kendisini ziyaret etmesinin yasak olduğunu belirten şehidin kardeşi, 2008’de tutuklanmasından bu yana sadece 3 kez anne-baba ziyaretine izin verildiğini de sözlerine ekledi.


Şehidin kardeşi, işgalci İsrail cezaevlerinde bulunan tutsakların zorlu sağlık koşullarından muzdarip olduğunu açıklayarak, tutsaklar konusuna dünyanın dikkatinin çekilmesini istedi.

El Amour’un şehadetiyle esaret hareketinin şehit sayısı 227’ye yükseldi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu