Filistin ve Kudüs haberleri

Kudüs’te işgalci İsrail kurşunlarıyla yaralanmalar ve Filistin lehine BM kararı

Bu gece işgal altındaki Kudüs’ün İssaviya kasabasında işgal güçleri ile çıkan çatışmalarda 17 Filistinli kauçuk kaplı metal mermilerle yaralandı, onlarcası göz yaşartıcı gazla boğuldu ve diğerleri kırıklar dahil yanıklara maruz kaldı.

Kudüs’ün İssaviya kasabası, kasabayı bastıktan sonra halka ve evlere karşı kasten mermi, gaz bombası ve ses bombası atan işgalci İsrail güçlerle çatışmalara tanık oldu ve çatışmalar Silvan ilçesine bağlı Bir Eyoub mahallesine sıçradı.

Ayrıca işgalci İsrail güçlerinin Perşembe günü, işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehri’ndeki el-Vad Caddesi’nde El- İssaviya’dan Omar Ebu Asab adlı çocuğu infaz etmesi dikkat çekicidir.

BM’den Filistin lehine karar

Dün, Perşembe günü, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Mali Sorunlar Komitesi (İkinci Komite), “Filistin halkının Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarındaki kalıcı egemenliği ve işgal altındaki Suriye Golan’daki Arap nüfusunun kendi doğal kaynakları üzerindeki kalıcı egemenliği” başlıklı bir karar taslağı kabul etti.

Vefa Ajansına göre 157 ülke karar lehine oy kullanırken, 7 ülke (Amerika, İsrail, Kanada, Nairo, Mikronezya, Marshall Adaları ve Palau) karşı çıktı ve 14 ülke çekimser kaldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu