Filistin ve Kudüs haberleri

İşgalci İsrail Kudüs ve Batı Şeria’da 17 Filistinliyi Esir Aldı

Bugün, Pazartesi, İsrail işgal güçleri, Filistin‘in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinden 17 Filistinliyi hedef alan büyük bir tutuklama operasyonu başlattı.

Yerel kaynaklar, bugün şafak vakti, İşgalci İsrail güçlerinin güneydeki Beytüllahim ve Beyt Feccar kasabasına baskın düzenlediğini ve bir arama operasyonu yürüttüklerini ve bu sırada çoğu aynı aileden 7 Filistinliyi tutukladıklarını söyledi.
İsrail işgali Nablus’ta güneydeki Beyta kasabasından 3 genci esir aldı.

Tutuklananlar arasında, Ramallah’ın kuzeyindeki el-Jalazun mülteci kampından serbest bırakılan bir esirve iki gencin yanı sıra Cenin yakınlarındaki Anza kasabasından bir genç de yer aldı.

İsrail İşgalı ayrıca Kudüs’ten bir kişiyi, Kudüs’ün kuzeybatısındaki Beyt Anan’dan bir kişiyi ve Kalender kampından bir genci esir aldı.

Batı Şeria’nın fatklı bölgeleri ve Kudüs, işgal güçlerinin evlere baskınlar ve aramalar, içindekileri sabote etme ve başta kadın ve çocuklar olmak üzere sakinlerini terörize etme dahil olmak üzere günlük saldırılarına tanık oluyor.

Hamas’ın Batı Şeria’daki medya ofisi, İsrail işgalinin ihlallerine ilişkin yıllık raporunda, geçen 2021 yılında (5.286) vatandaşın esir alındığını açıkladı.

Rapora göre, Batı Şeria ve Kudüs’teki çeşitli bölgelere yapılan baskınlar 4.084’e ulaştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu