Filistin ve Kudüs haberleri

Salihiyye Ailesinden 26 Esir .. Batı Şeria ve Kudüs’te Tutuklama Gerçekleştirildi

Bugün Çarşamba günü, İsrail işgal güçleri Filistin ’ in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde büyük bir tutuklama operasyonu başlattı. Salihiyye ailesinden 26 vatandaşı ve onlarla Şeyh Cerrah mahallesinde dayanışmaya katılanları esir aldı.

İsrail İşgalı altındaki Kudüs’te, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Salihiyye ailesinden 26 vatandaş ve sempatizanlarını tutuklayan işgal güçleri, eve baskın ve yıkım yaparken onlara saldırdı.

İşgalci İsrail güçleri, iki gün önce İsrail işgali altındaki Kudüs’ün Şeyh Cerrah semtinde Mahmud Salihiyye ailesinin evini kuşattıktan sonra yıktı.


İşgal güçleri ayrıca bu sabah Kudüslü Hanadi Halawani’yi Mescid-i Aksa’nın kapılarından biri olan Bab Hatta’nın yakınındayken esir aldı.

Cenin’de işgal güçleri, Cenin’in batısındaki el-Arka köyündeki evine baskın yaptıktan sonra serbest bırakılan esir İzzüddin Selah’ı esir aldı.

Ayrıca işgal ordusunun özel kuvvetleri, Cenin’in güneyindeki Caba kasabasında evlerini basan Süfyan Fahuri, Murad Farid el-Belşe ve İzzuddin Bassam Hamamra adlı gençleri esir aldı.


İşgal güçleri, Cenin’in batısındaki Burqin kasabasından iki serbest bırakılan mahkûm Mehdi el-Asi ve Mustafa Subh’u esir aldı.

El Halil’de işgal güçleri, el Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummar kasabasındaki aile evlerine baskın düzenledikten sonra Ahd Ebu Ayyaş ve Muhammed Rıfat el-Salibi adlı iki çocuğu esir aldı.

Ramallah’ta işgal güçleri, Ramallah’ın kuzeyindeki el-Celazun mülteci kampındaki evine baskın düzenleyen serbest kalan Abdullah Mübarek’i esir aldı.

Batı Şeria’nın ayrı bölgeleri ve işgal altındaki Kudüs, işgal güçlerinin evlere baskınlar ve aramalar, içindekileri sabote etme ve başta kadın ve çocuklar olmak üzere sakinlerini terörize etme de dahil olmak üzere günlük saldırılarına tanık oluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu