Filistin ve Kudüs haberleri

Kudüs ve Batı Şeria’da İşgal Güçlerinin Saldırıları Sonucu Yaralılar Var

Bugün Cuma günü, yasadışı yerleşim ve işgali reddeden gösteriler sırasında Batı Şeria ve Kudüs’ün ayrı bölgelerinde İsrail işgal güçleriyle çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli sivil yaralandı.

Kızılay ekipleri, Nablus Valiliği’ne bağlı köylerde işgalci yerleşimcilerin saldırısı sonucu kırık ve yaralarla yaralanan 10 dayanışma eylemcisi de dahil olmak üzere 88 yaralıya müdahale etti.

Yaralanmalar, Beyt Dajan çatışmaları sırasında 17 vaka gaz soluma, Beyta kasabasındaki çatışmalar sırasında 9 vaka lastik soluma ve 52 vaka gaz soluma şeklinde oldu.

Nablus’un güneyindeki Beyta kasabasındaki Cebel Sabeh yakınlarında, işgalin kasabanın Cebel Sabih’in tepesindeki “Evitar” karakoluna yönelik haftalık yasadışı yerleşim karşıtı faaliyetlerini bastırmasının ardından çatışmalar çıktı.

FİMED kaynaklarına göre Cebel Sebih çatışmaları sırasında bir genç işgalcilere ait kauçuk kaplı metal mermilerle elle yaralandı ve onlarca boğulma vakası yaşandı.

Daha önce, Beyta kasabası, ambulansların ve sivil araçların bölgeye ulaşmasını engellemek için işgal güçleri tarafından toprak yığınlarıyla kapatılan Cebel Sebeh’e giden yolun buldozerle doldurulmasına ve trafiğe kapatılmasına tanık oldu.

Beyt Dajan’da, Nablus’un doğusunda, Cuma namazının ardından köyün merkezindeki Ulu Camii önünde başlayan ve Siyonist yerleşim ve yağma tehdidi altındaki topraklara yönelik yürüyüş sonrası başka çatışmalar çıktı.

FİMED kaynaklarına göre çatışmalar, işgal askerlerinin zehirli gaz bombası yağmuruna tutmasıyla patlak verdi ve onlarca kişi boğuldu.

Karyut kasabasında, yerleşimcilerin işgal güçlerinin koruması altında Talmud ayinlerini gerçekleştirmek için Karyut Spring bölgesine baskın düzenlemesinin ardından Nablus’un güneyinde çatışmalar patlak verdi.

Kalqilya’nın doğusundaki Kafr Kaddum köyünde işgal güçleriyle çatışma çıktı. Kafr Kaddum’da haftalık yerleşim karşıtı yürüyüş düzenlendi ve işgal güçlerinin plastik mermi ve zehirli gaz bombalarından oluşan bir baraj ateşi açmasının ardından çatışmalar patlak verdi.

Kafr Kaddum köyünde işgale karşı çıkan çatışmalarda beş sivil plastik mermilerle yaralandı ve onlarca sivil boğuldu.

Halil şehir merkezindeki Bab el-Zavviya bölgesinde gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı.

Şehir merkezindeki el-Şuhada Caddesi girişinde bulunan askeri kontrol noktasında konuşlanan işgal kuvvetleri, vatandaşlara metal mermi, ses bombası ve zehirli gaz ateşleyerek çok sayıda sivilin boğulmasına neden oldu.

Cuma günü, Batı Şeria ve Kudüs’teki ayrı bölgeler, Siyonist yerleşimi kınayan ve İsrail işgalinin Filistin halkına yönelik istismarcı politikalarını reddeden yürüyüşlere tanık oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu