Basın Açıklamaları

Hamas, İsrail İşgalini Mescid-i Aksa’da “Kurban Kesimi” Planını Uygulamaya Karşı Uyardı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgalinin liderlerini ve Siyonist grupları sözde Fısıh Bayramı “Kurban Kesimi ” planını uygulamaya ve mübarek Mescid-i Aksa’nın avlularında kışkırtıcı ritüellerini uygulamaya karşı uyardı.


Hamas Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bunun tüm kırmızı çizgileri aşan tehlikeli bir tırmanışı temsil ettiğini ve bu mübarek ayda halkımızın ve milletimizin inanç ve duygularına doğrudan bir saldırı olduğunu ve tüm sonuçlarından işgali sorumlu tuttuklarını vurguladı.


Filistin halkımızın tüm kesiminin; Kudüs’te Murabıtlar ve işgal altındaki Batı Şeria’daki devrimciler ve Gazze Şeridi’ndeki azimliler ve işgal altındaki iç ve diasporada, bu suç düzeninin uygulanmasına izin vermeyecekler ve tüm güç ve cesaretle onu engellemek ve yüzleşmek için duracaklar.

Şöyle devam etti: Bizler bu tarihi ve mübarek günlerde değerli halkımıza davetimizi yeniliyor ve onları Mescid-i Aksa’yı korumaya, orda nöbet tutmaya ve onları Aksa için her an hazır olmaya, düşmanlara karşı tek yürek olmaya davet ediyoruz. Mescdi-i Aksa için değerli, değersiz her şey feda etmeli, nefisler ve kanlar onun için akıtılmalı.

Arap ve İslam ülkelerini, Mescid-i Aksa’nın kutsallığının ve tüm Müslümanların duygularının bu tehlikeli ihlalini önlemek için acilen harekete geçmeye, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın korunması ve desteklenmesinde tarihi sorumluluğu üstlenmeye çağırdı.

Ayrıca uluslararası kurum ve kuruluşlara bu tehlikeyi önlemek için tüm adımları atma çağrısında bulundu yoksa bu da tüm alanın tutuşmasına neden olabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu