Filistin ve Kudüs haberleri

Esir Kulübü: Nisan Başından Beri 200 Kişiyi Esir Alındı

Filistin Esir Kulübü, işgalin saldırganlığının artmasıyla birlikte, bu Nisan ayının başından bu yana, yarısı son altı gün içinde yoğunlaşan 200’den fazla Filistinli vatandaşın İsrail işgali tarafından esir alınmasını izledi.


Esir Kulübü, bugün Perşembe günü FİMED, “Bu sabahtan şimdiye kadar en az 30 esir kaydedildi; aralarında bu sabah şehit edilen Şas Kammaji’nin kardeşleride bulunmaktadır”.


İşgal ordusunun birçok bölge ve kasabada düzenlediği baskın ve baskınların devam etmesiyle esir alınmalar devam ediyor” dedi.


Filistin Esir Kulübü’ne göre, ayın başından bu yana Filistinin tüm şehirlerinde tutuklamalar gerçekleşti ve tutuklamalar Kudüs ve Cenin şehirlerinde yoğunlaştı.


Esir alınanların çoğunun, tutuklanma anından soruşturmaya kadar sistematik taciz ve işkenceye maruz kaldığını, ayrıca ailelerini etkileyen evlerin vandalizmi, toplu cezalandırma ve tehdit politikası da dahil olmak üzere istismara maruz kaldığını da sözlerine ekledi.


” Esir Kulübü”, “tutuklamaların mevcut okumasına göre, hedeflenen grupların özellikle gençler, mahkumların ve şehit yakınları da dahil olmak üzere birçok kez tutuklananlar da dahil olduğu” uyarısında bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu