Filistin ve Kudüs haberleri

El Cezire: “Ebu Akil” Suikastı Kasten İşlenen Trajik Bir Suçtur

El Cezire Media Ağı Çarşamba günü şunları ifade etti: İsrail işgal güçleri, uluslararası yasaları ve normları ihlal eden trajik bir cinayette soğukkanlılıkla muhabirimiz Şirin Ebu Akil’e suikast düzenledi ve bundan İşgalci İsrail hükümetini sorumlu tuttu.


Gazeteci Şirin’in şehitliği hakkında yorum yapan El Cezire,” Medyanın mesajını gerçekleştirmesini engellemeyi amaçlayan iğrenç suçu” kınadı ve uluslararası toplumu kınamaya çağırdı. İşgal güçlerini kasıtlı olarak “Ebu Akil’i” hedef almalarından ve öldürmelerinden sorumlu tutmaktadır.


FİMED kaynakları, işgalci askerleri göstericilere ve basın ekiplerine canlı kurşun sıktığını ve gazeteci Ali El-Samoudi ile El-Cezire muhabiri “Ebu Akil “in ölümünü açıklamadan önce yaralandığını söyledi.


Hedefleme anında “Ebu Akil ” ile birlikte olan gazeteci Şeza Hanayşa, işgalci askerlerin yoğun ateşine maruz kaldıklarını ve Şirin yere düştükten sonra bile durmadıklarını doğrulayarak, açık bir alanda olduklarını kaydetti.


El-Cezire yaptığı açıklamada, “İğrenç suçun amacının medyanın mesajını yerine getirmesini engellemek” olduğunu belirterek, “Ebu Akil”in ölümünden işgalci İsrail hükümeti ve işgal güçlerini sorumlu tuttu ve uluslararası topluma çağrıda bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu