Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgalci Yahudi’lerden Müslümanların İlk Kıblesine Yeni Baskın

Sabah saatlerinden bu yana İşgalci İsrail güçlerinin koruması altında yaklaşık 160 işgalci Yahudi, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki “FİMED” muhabiri, işgal polisi ve silahlı özel kuvvetlerinin sıkı koruması altında, gruplar halinde, Meğaribe Kapısı’ndan “el_ Aksa”nın” avlularını bastığını söyledi.


Dün akşam, işgalci İsrail Merkez Mahkemesi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’da Talmud ayinlerini gerçekleştirmelerine izin verme kararının iptal edildiğini duyurdu.

İşgalci Yerleşimciler 28 Mayıs’ta İbrani Kudüs Günü’nü kutluyor ve bu yıl Gregoryen takvimine göre 29 Mayıs 2022’ye denk geliyor.


Bu, aşırı sağın 28 Ramazan 2021’de “El-Aksa” baskınını organize etmeye çalışmıştı.
İşgalci İsrail gazetesi Israel Hayom’un bir raporu, 40.000 Yahudi yerleşimcinin geçen Mayıs ayından bu yana Mescid-i Aksa’yı bastığını belirtti.


İddiasına göre, “Bu, işgalci yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerinin sayısında yeni bir yıllık rekor” dedi.

Mescid-i Aksa’ya basan işgalci yahudi sayısının 2022’nin sonunda 43 bin ile rekor seviyeye ulaşması bekleniyor. 2019’da bir önceki rekordan 5.000 daha fazla.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu