Filistin ve Kudüs haberleri

Aşırılıkçı “Yehuda Glik” Onlarca İşgalci Yahudi Yerleşimciyle Mescid-i Aksa’yı Bastı

Eski işgalci İsrail Knesset üyesi, aşırılık yanlısı Haham Yehuda Glik, bu sabah (salı günü) Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.


Glick ve onlarca işgalci Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’nın avlularını gezerek sözde “Tapınak” hakkında açıklamalarda bulundu.


İşgalci Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya akınlarını yenilediler ve işgal kuvvetleri tarafından korunan caminin doğu bölgesinde kışkırtıcı Talmud ayinleri gerçekleştirdiler.


Pazar günü, yaklaşık 1.700 işgalci yerleşimci sabah ve akşam saatlerinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve caminin avlularında, sözde işgalci İsrail bayrakları yürüyüşü organizasyonuna denk gelen Talmud ritüelleri gerçekleştirdi.


Öte yandan Filistinli Murabıtlar, yerleşimcilerin akınlarına karşı çıktı ve camide işgalci İsrail bayraklarının çekilmesine karşılık olarak Filistin bayrağını kaldırdı.


İşgalci Yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınları, Cuma ve Cumartesi günleri hariç, sabah ve öğle namazlarından sonra, caminin batı duvarındaki Muğrabe Kapısı’ndan, işgal güçlerinin kolaylaştırma ve refakati eşliğinde gerçekleştiriliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu