Filistin ve Kudüs haberleri

Bu Yılın Başından Beri 14 Filistinli Çocuk İşgalcilerin Kurşunlarıyla Şehit Edildi

İşgalci İsrail ihlallerini izlemek konusunda uzmanlaşmış bir insan hakları kuruluşuna göre, bu yılın başından bu yana 14 Filistinli çocuk İsrail işgali tarafından şehit edildi.

Uluslararası Çocuklar İçin Savunma hareket bugün Cuma yaptığı açıklamada, dün , Perşembe, işgalci İsrail güçleri Batı Şeria’nın merkezinde 16 yaşındaki Filistinli çocuk Muhammed Udeh’i vurarak şehit etti . Böylece işgal kurşunlarıyla öldürülen çocuk sayısı 14’e yükseldi.


“Küresel hareket”, “İsrail güçlerinin cezasız kaldığı, Filistinli çocukları hedef almaya devam etmesiyle tamamen aşikar ve uluslararası toplumun boş sözlerden başka sunabileceği bir şey olmadığını” vurguladı.

Uluslararası Hareket’e göre işgalci İsrail güçleri, yargısız veya kasıtlı öldürmeye varabilecek durumlarda Filistinli çocuklara karşı ölümcül güç kullanıyor.

2021’in, işgalci İsrail güçlerinin ve silahlı yerleşimcilerin 78 Filistinli çocuğu öldürdüğü 2014’ten bu yana Filistinli çocuklar için en ölümcül yıl olması dikkat çekici.

Dün, Perşembe günü, çocuk Udeh Muhammed Udeh, Medea köyünde ırk ayrımı duvarının yakınında işgalci tarafından göğsünden vurularak şehit oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu