Filistin ve Kudüs haberleri

Sözde “Urş” Bayramının Arefesinde Mescid-i Aksa’yı Bastılar

Bugün Pazartesi sabahı Sözde “Urş” Bayramının arefesinde onlarca İŞGALCİ Yahudi, İŞGALCİ İsrail güçlerinin koruması altında Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya baskın düzlemeye başladılar.


FİMED muhabiri, onlarca işgalci yerleşimcinin sabah saatlerinden itibaren art arda gruplar halinde Meğaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’yı bastığını söyledi.


Haham kıyafeti giymiş yerleşimciler Burak Duvarı’nda kışkırtıcı turlar ve Talmud ayinleri düzenlediler.
İşgalci yerleşimcilerin, ” Urş Bayramın” ilk gününde ağaç kurbanları taşıyarak Kudüs’ün Eski Şehri’ni işgal ettiğini doğruladı.

Kudüs’ün her yerine ve Mescid-i Aksa çevresinde konuşlanan işgalci polise ait büyük güçler, işgalci yerleşimcilerin akınlarına hazırlık olarak Kıble ibadethanesini bastı ve Mervani ibadethanesini ve caminin koridorlarını aradı.


Muhabirimiz, işgalin Filistinlilerin camiye girişini engellediğini, bazılarının da avlularına ulaşmasını engellediğini belirterek, Aksa’dan bir gencin ve Asbat Kapının önünden de bir kızın da esir alındığını belirtti.


İşgalci Yahudilerin sözde Kefaret Bayramı’nda son birkaç gün içinde yerleşimci gruplar 950 kişi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.


Eylül ayı boyunca, yaklaşık 4.821 yerleşimci mübarek Mescid-i Aksa’yı bastı ve saldırıların zirvesi, sözde “İbrani Yeni Yılı”na denk gelen 26 ve 27’de gerçekleşti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu