Basın AçıklamalarıFilistin ve Kudüs haberleri

Hamas: BAE’nin işgal uçağını karşılaması “ihanet” ve “komplo”dur

Abu Dabi’ye yapılan ilk Siyonist ziyaret hakkında Hamas tarafından yapılan açıklama

Filistin İslami Direniş Hareketi “ Hamas” Tarafıdan yayınlandığı açıklamada: Abu Dabi yöneticileri, Siyonist oluşumla utanç anlaşması imzalayarak normalleşme rezilliğini sürdürmekte ısrar ediyorlar dedi. İsrail heyeti Tel Aviv’den havalanıp Abu Dabi’ye gitmek için Suudi Arabistan hava sahasını kullandı.

Bu ziyaret, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan Siyonist suçlarının arttığı, ilhak ve yerinden etme planları çerçevesinde yerleşim yerlerini genişlemek için yapılan saldırılar ve toprak hırsızlığı gölgesinde gerçekleştirdi.

MASKELER İHANETİN YÜZÜNÜ ÖRTEMEZ


Bu Filistin halkını sırtından bıçaklamaktır. İşgalin kutsanması direnişe ihanettir. Ayrıca halk mücadelesine kurulmuş bir komplodur.
BAE kralının ısrarı tarihin yönünü değiştiremeyecektir. İşgalin kabulünü halkın bilinç altına yerleştiremeyecek ve hedefi değiştiremeyecektir.
Korkunç işgali sona erdirme ve Filistin’in özgürlüğünü kazanma seçimi, oybirliğiyle alınan stratejik bir seçim olmaya devam edecek.
Genel olarak Arap halklarının ve özelde Birleşik Arap Emirlikleri halkının hayatının merkezindeki Siyonist düşmanlığını tahrif edemeyeceklerdir.


Arap ulusal güvenliği için tehdit içeren bu yolun devam ettirilmemesi ve Filistin’in devredilemez hakları konusunda uyarıyor ve Abu Dabi yönetiminin bu utanç verici anlaşmadan derhal çekilmelerini talep ediyoruz. Ayrıca Arap halklarını ve onların tüm siyasi ve kültürel güçlerini bu komployla karşı aktif pozisyon almaya çağırıyoruz.
Filistin’i ve araplığa olan aidiyetini savunmak adına ulusal rolun geri kazandırılması için gerekenin yapılmalı lazım.

İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ HAMAS

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu