Filistin ve Kudüs haberleri

“France 24” Filistinli Gazeteci Laila Odeh’in İşini “Antisemitizm” İddiasıyla Askıya Aldı

Fransız kanalı “France 24”, Filistinli gazeteci Leila Odeh’i “ Antisemitizm” dediği ve Filistin davasını desteklediği bahanesiyle işinden uzaklaştırdı.

Odeh, yazılarında Siyonist işgalin şehitleri için “şehit” gibi terminoloji kullanmakla, kanalın “İsrail” yerine “1948 toprakları” ifadesini kullanmakla suçlandı. Medya politikasına aykırı olduğunu düşünmektedir.

Filistin İletişimciler ve Medya Derneği – “FİMED”, France 24 kanal tarafından sosyal medyadaki kişisel hesaplarında Filistin destekli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle işinden edilen meslektaşımız Laila Odeh ‘a desteklerini ifade ediyor.

FİMED, gazeteci Laila Odeh’e karşı bu haksız kararın İsrail işgaline karşı bariz bir önyargı olduğunu ve profesyonel medyanın mesajına aykırı olduğunu düşünmektedir.

Bazı Filistin ve Arap medya kuruluşları, sosyal medyadaki kişisel hesaplarından paylaştıkları tweetlerle meslektaşı Odeh ile dayanışma içinde olduklarını ifade ederken, “France 24” kararının İsrail işgali anlatısına açık ve net bir destek olduğunu değerlendirdiler. Filistin halkımıza karşı iş ve yaşamı kasten hedef alan savaş suçları ve soykırımlara bulaşıyor Filistinli gazeteciler.

Odeh ile dayanışma içinde olan gazeteciler, uluslararası medyada çalışan Filistinli gazetecilerin işgal altındaki Filistin’de olup bitenlerle ilgili gerçekleri haber yaptıkları için keyfi olarak ihraç edilmelerine izin verilmemesi çağrısında da bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu