Filistin ve Kudüs haberleri

Ramazanın İlk Cuması

Binlerce Filistinli Sabah Namazını Mescid-i Aksa'da Kıldı.

Eski Şehir ve Kudüs sokaklarında işgal ordusunun yoğun mevzilenmesine ve engellere rağmen, binlerce Filistinli mübarek Ramazan ayının ilk Cuma günü sabah namazını Mescid-i Aksa Camii’nin Avlusunda kıldı.

Sabah saatlerinden itibaren kurulan askeri işgal bariyerlerini aşarak Ramazan ayının ilk Cuma günü sabah namazını kılmak üzere mübarek Mescid-i Aksa’nın kapılarından birine geldikleri anda tekbir getiren cemaat, sabah namazını kıldı.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, yabancı İslami delegasyonlara ek olarak Batı Şeria ve işgal altındaki iç bölgelerden 150.000’den fazla kişinin Cuma namazı kılmak için gelmesini bekliyor.

Mescid-i Aksa’da işgal ve yerleşimcilerin planlarını bozmak için mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da teravih namazlarının kılınması ve avlularında iftarların yapılması için çağrılar yapılmaya devam ediyor.

Kampanya, Filistinlilerin kent üzerindeki hakkını ve tüm kutsallıklarını kanıtlama çerçevesinde, kutsal ay boyunca Kudüs sokaklarındaki varlığı yoğunlaştırmayı ve camiyi ibadet edenlerle ve mevzilerle yeniden inşa etmeyi amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu