Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Hapishanelerinde 6 Esir Açlık Grevinde

İşgal hapishanelerindeki 6 Filistinli esir, işgalci İsrail’in kendilerine yönelik ihlallerini protesto etmek için açık uçlu açlık grevine başladı.

Salı sabahı Esirler ve Serbest Bırakılan Esirler Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, grevdeki esirler: Ataf Jaradat, Fatima Şahin, Omar el-Sanajel ve Ismail Halabiye.

Esirler İdaresi, “Jeradat” ve “Şahin” adlı iki kadın esirin, Ramla’daki suçlu esirler bölümüne nakledilme kararını protesto etmek için üst üste üçüncü gündür açık uçlu açlık grevine başladığını söyledi.İki esir, Iyad Radvan ve Samer ebu Diak, grevde iki kadın esir Jaradat ve Şahin ile dayanışma içinde.

“Jeradat” ve “Şahin” adlı iki kadın esir, sağlık durumları nedeniyle tedavi görmek için Ramla hapishanenin kliniğinde bulunuyordu, ancak hapishane yönetimi onları keyfi bir şekilde suç departmana sevk etti.

Esir Omar el-Sanajel 13 gündür açık grevdeyken, esir İsmail Halabiye 7 gündür açık grevde.

Resmi Filistin verilerine göre, işgal yetkilileri hapishanelerinde 31 kadın esir, 160 çocuk, 700 hasta ve 1.083 idari esir dahil olmak üzere yaklaşık 5.000 Filistinliyi esir tutuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu