Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Aşırılık Yanlısı Itamar Ben Gvir, Sözde “Tapınağın Yıkılmasının” Yıldönümünde Yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya Düzenlediği Saldırılara Öncülük Ediyor

Perşembe sabahı erken saatlerde yüzlerce yerleşimci, aşırılık yanlısı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir liderliğindeki kutsal Mescid-i Aksa’ya, sözde “Tapınağın yıkılması” adını verdikleri olayı anmak için, işgalci özel polisin sağladığı gelişmiş korumayla baskın düzenledi.

FİMED muhabiri, yüzlerce yerleşimcinin Meğaribe Kapısı tarafından peş peşe gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya saldırmaya başladığını belirterek, aşırılık yanlısı “Ben Ghafir”in bugünkü saldırıda safları ilerlettiğine dikkat çekti.


Yerleşimciler kışkırtıcı geziler düzenleyerek sözde Tapınak hakkında açıklamalar aldı ve bazıları caminin doğu tarafında ve Kubbet-üs-Sahra’nın önünde Bab al-Silsa tarafından ayrılmadan önce Talmud ayinleri gerçekleştirdi.

Muhabirimiz, baskının Müslümanların duygularına açık bir meydan okuma ve provokasyon olarak caminin avlularında dans edip şarkı söylemeyi içerdiğini belirtti.


Baskın öncesi ve baskın sırasında işgal güçleri, Mescid-i Aksa’nın avlularına yoğun bir şekilde konuşlanarak ibadet edenlerin içerideki hareketlerini kısıtladı ve baskın sırasında çok sayıda Filistinli gencin ve ibadet edenin içeri girmesini engelledi.

Muhabirimiz, sabah saatlerinden itibaren binlerce yerleşimcinin Burak Meydanı’na akın ederek Eski Kudüs sokaklarında provokatif turlar düzenlediğini, yüzlercesinin ise Mescid-i Aksa’yı basmak için Meğaribe Kapısı önünde toplandığını bildirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu