Basın AçıklamalarıFilistin ve Kudüs haberleriVideo ve Fotoğraf

HAMAS LİDERİ : MISIR, İŞGALCİ İSRAİL İLE ESİR DEĞİŞİMİ ANLAŞMASINA ARACILIK EDİYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, Mısır’ın şu anda Hamas ile İşgalci İsrail arasında esir değişimi konusunda yeni bir anlaşmaya varmak için arabuluculuk yaptığını açıkladı.

Bu açıklama, Cuma günü Beyrut’ta bir dizi gazeteciyle yaptığı görüşmede, kendisine şu anda Gazze Şeridi’nde Mısırlı bir güvenlik heyetinin bulunmasının nedenleri ile ilgili sorulan soruya yanıt olarak geldi.

Heniyye, “Mısırlıların yeni bir takas anlaşmasına varma olasılığındaki rolünü memnuniyetle karşılıyoruz. Bu konuda bir şeyler başarmayı umuyoruz” dedi.

“Mısırlı kardeşlerimiz uzlaşma, abluka, Refah sınır kapısı ve esir değişimi de dahil olmak üzere birçok dosyayı takip ediyorlar.”

Heniyye, Hamas Hareketi’nin Mısır ile ilişkisinin “güçlü ve istikrarlı olduğunu ve Filistin davasında Kahire’nin rolünün önemli olduğunu” belirtti.

Heniyye, Hamas Hareketi ile işgalci İsrail arasında esir değişimi dosyasında herhangi bir ilerleme olup olmadığını açıklamadı.

İşgalci İsrail yönetimi, Hamas’ın 2014 savaşından bu yana 4 İsrail askerini tutukladığını söylüyor. Aynı zamanda yıllardır işgalci israil tarafından kadın, çocuk, ve hasta olan dahil olmak üzere 5 binden fazla Filistinli esir tukllanmaktadır.

Mısır istihbarat servisi heyeti Perşembe günü başlayan ziyaretin ardından Cuma günü akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nden işgalci İsrail’e doğru yola çıktı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu