Filistin ve Kudüs haberleriVideo ve Fotoğraf

İNTİFADA ÇAĞRISI –FİLİSTİN BİRLEŞİK ULUSAL HALK DİRENİŞİ KOMUTANLIĞIİLK AÇIKLAMASINI YAYINLADI

Birleşik Filistin Halk Direniş Komutanlığı ilk açıklamasında,BAE ve Bahreyn’in İsrail işgaliyle normalleşme anlaşmasına karşı önümüzdeki Salı günü “intifada” çağrısında bulundu.

Bugün yapılan açıklamada, önümüzdeki Salı günü “anavatanımızdaki şehirlerimiz, köylerimiz ve kamplarımız başta olmak üzere tüm meydanlarda “inintifada” yani halk ayaklanması olarak değerlendirileceği belirtildi.

Bu adımın, “Abu Dabi ve Manama’daki işgal bayrağı yani cinayet ve ırkçılık bayrağının çekmesinin kesin olarak reddetmenin” bir ifadesi olduğu belirtildi.

Ayrıca önümüzdeki Cuma gününün “tüm meydanlarda, binalarda ve evlerde kara bayrakların çekildiği, kiliselerin yas çanlarının çalındığı ve Cuma hutbesinin azizler için okunduğu bir yas günü” olarak kabul edileceği duyuruldu.

Komutanlık açıklamasında Filistinlilerin, “tüm farklılıklarını bir kenara bırakması ve bu kurtuluş mücadelesine katılması” çağrısında bulundu.

Ve Halk Direniş Komutanlığı şunu vurguladı: “Hiçbir ses direnişin sesinden daha yüksek olamaz.”

4 Eylül’de, Filistinli grupların genel sekreterleri, Ramallah ve Beyrut’taki bir toplantıda, işgale karşı önderlik edecek bir komitenin kurulmasıyla birlikte, işgale karşı “kapsamlı halk direnişi” ni harekete geçirip geliştirmeye ve bölünmeyi sona erdirecek başka bir komite oluşturmaya karar vermişti.

Cuma akşamı, “İsrail” ve Bahreyn bir “barış anlaşması” üzerinde ittifak ettiklerini açıkladılar. Bahreyn 30 gün içinde BAE’den sonra İşgalci İsrail’in ziyaret ettiği ikinci Körfez ülkesi oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu