Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İsrail İşgal Güçleri Bu Yılın Başından İtibare 83’ü Kadın Ve 678’i Çocuk Olmak Üzere Toplam 5 Bin Filistinliyi Esir Aldı

İsrail işgal güçleri, bu yılın başından itibaren 5 binden fazla Filistinliyi esir aldı. Bunların arasında idari hapis cezası sayısı 2350 , yeni esirlerin sayısı 1245 ve yeniden gözden geçirilmesine ilişkin esirlerin sayısı 1105’tir.

Esirler arasında 83 Filistinli kadın ve 678 çocuk bulunmaktadır. Esirler işkence ve çeşitli saldırılara maruz kalıyorlar.

İsrail işgal güçleri, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs’te esir ve şehit ailelerine yönelik saldırıları artırdı.

İsrail işgal güçleri, esirlerin ve ailelerinin evlerine baskınlar düzenleyerek büyük zarara neden oldular. Siyasi esirlerin aileleri ciddi kayıplar yaşadılar.

Şu anda İsrail işgal hapishanelerinde 5200’den fazla Filistinli esir bulunmaktadır, bunların arasında 36 kadın esir ve yaklaşık 170 çocuk esirdir.

Şu anda idari esirlerin sayısı 1264’tür, bunların arasında 20 çocuk ve dört Filistinli kadın esir bulunmaktadır.

Ulusal Esir Hareketi Yüksek Komitesi, Filistin Halkının, esir ailelerine destek olmak için 12 Eylül 2023 Salı günü saat 21:00’de ülkenin tüm bölgelerinde şehir merkezlerinde ve köylerde düzenlenecek olan halk eylemlerine geniş katılım çağrısında bulundu. Eylemlerin teması “Özgürlerin Birliği – Zaferin Teması” olarak belirlenmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu