Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Yasa Dışı Yerleşmeciler Mescidi Aksa’ya Kapsamlı Baskınlara Hazırlanıyor

Merkezi Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Uluslararası Kudüs Müessesesi, İşgal işgalcilerin yahudi bayramları döneminin yaklaşması sebebiyle Mescidi Aksa’ya kapsamlı baskınlar ve saldırılar planladığı konusunda uyarıda bulunarak, onun bütün bu planları karşısında nasıl bir mücadele verilmesi gerektiği konusunda kapsamlı bir rapor hazırladı. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi bugün, Salı, yayınladığı raporunda, işgalci israil güçlerinin baskın planlarının önlenmesi ve başarısız kalmasının sağlanması için en başta Mescidi Aksa’da ribatların ve itikafların artırılması gerektiğini hatırlattı.

Raporda işgalci yahudilerin bayramlar döneminin 16 Eylül’de başlayıp 8 Ekim’e kadar süreceğini ve yahudi yılının başlangıcı (Roş Aşana), 10 tevbe günü, Büyük Keffaret Günü (Yom Kippur) ve Çardaklar Bayramı’nı (Sukot) kapsadığı bilgisi verildi.

İsrail işgal güçleri tarafından özel himaye altına alınan yasa dışı yahudi yerleşimciler, yahudilerin bayramlarını Mescidi Aksa’ya baskınlar düzenlemek ve orada Müslümanları huzursuz etmek için bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışıyorlar. Bu baskınlarını aynı zamanda Mescidi Aksa’ya el koyma planlarının bir parçası olarak görüyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu