Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Güçleri Batı Şeria’da 6 Kişiyi Şehit Etti

İşgal güçlerinin bu sabah, 22 Kasım Çarşamba, erken saatlerde Batı Şeria’daki Tulkerem Kampı’na düzenlediği hava saldırısında ve Kalkiliya’ya bağlı Azun beldesine düzenlediği baskında 6 kişi şehit oldu.
 
İşgal güçlerine ait bir SİHA’nın Tulkerem Kampı’ndaki bir eve ve bir grup Filistinliye düzenlediği saldırıda 5 kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi de yaralandı.
 
İşgal güçlerinin saldırıdan sonra Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesi’ne baskın düzenleyerek yaralılardan birini esir aldığı ifade edildi.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin hastaneleri kuşattığını, şehitlerin naaşlarını kaçırmaya ve yaralıları esir almaya çalıştığını söyledi.
 
Kaynaklar, işgal güçlerine ait SİHA’nın Tulkerem Kampı El-Belavine Mahallesi’ndeki bir eve en az iki füze attığını ve saldırıda üç gencin yaralandığını, söz konusu SİHA’nın daha sonra bir grup Filistinliyi hedef aldığını bildirdi.
 
İşgal güçlerinin Tulkerem’deki Şehit Sabit Hastanesi’ni kuşatarak ambulansların hastaneye ulaşmasını engellemeye çalıştığını söyleyen kaynaklar, hastanenin acil servisine baskın düzenleyen işgal askerlerinin ambulanslarda arama yaptığını belirtti.
 
Hastane kaynakları, işgal güçlerinin Kalkiliya’ya bağlı Azun beldesine düzenlediği baskında da Filistinli bir gencin şehit olduğunu, şehidin yanında bulunan bir başka gencin de işgal güçleri tarafından yaralı olarak gözaltına alındığını açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu