Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Hamas’tan Gazze’nin Doktorlarının Ve Şifa Hastanesi Müdürünün Esir Alınmasına Tepki

İslami Direniş Hareketi “Hamas” Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Silmiyye’nin ve kalan hastalarla yaralıların tahliye edilmesine yardımcı olmak amacıyla burada kalan bazı doktorların ve sağlık görevlilerinin işgal güçleri tarafından esir edilmesine tepki gösterdi. 

Hamas bugün, 23 Kasım Perşembe, yaptığı açıklamada bu uygulamanın çok aşağılık, alçakça, hiçbir insani ve ahlaki değerle bağdaşır yanı bulunmayan çirkin bir muamele olduğunu vurguladı.

Açıklamada işgal güçlerinin sağlık görevlilerinin çalışmalarını engellemek ve onları esir almak suretiyle, savaş halleri dahil hiçbir durum ve şartta sağlık görevlilerinin çalışmalarının engellenemeyeceğine dair uluslararası sözleşmeleri ve hukuk kurallarını çiğnediklerine dikkat çekildi. 

Hamas, başta Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı olmak üzere bütün uluslararası kurumların olaya müdahalede bulunmasını istedi ve Dr. Muhammed Ebu Silmiyye’nin Şifa Hastanesi’nin tahliyesi sürecinde bütün bu kurumlarla irtibat halinde olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada Dr. Ebu Silmiyye’nin insani görevlerini ve sağlık hizmeti alanında üstlenmiş oldukları onurlu hizmeti yerine getirmek amacıyla mesleklerinin gereği burada kaldıklarına dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu