Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Hamas: 4 Günlük Ateşkesin Süresini Uzatmak İçin Çalışıyoruz

İslami Direniş Hareketi “Hamas” dün, 26 Kasım Pazar, akşam yaptığı açıklamada 4 günlük insani ateşkesin süresinin dolmasından sonra uzatmak için çalışmaları sürdürdüklerini duyurdu. 

Hamas dün yayınlanan açıklamasında, insani ateşkes anlaşmasında belirlenen şartlar doğrultusunda serbest bırakılanların sayılarını artırmak suretiyle anlaşmanın da süresini uzatmak istediklerini bildirdi. 

Bu arada hareketin Siyasi Büro üyelerinden Halil El-Hayye de yaptığı açıklamada kapsamlı bir esir takası anlaşması gerçekleştirme konusunda gerçekçi olduklarını işgal rejiminin kabul etmesi durumunda bunun mümkün olabileceğini dile getirdi. 

El-Hayye, El-Cezire tv kanalına yaptığı açıklamada esir takası anlaşması konusunda olumlu bir tavır takındıklarını ve anlaşmanın şartlarına bağlı kalmaya özen gösterdiklerini ancak işgal yönetiminin verdiği sözlere bağlı kalmadığını ifade etti. 

El-Hayye açıklamasında; “Biz zaten ilk günden itibaren kadın ve çocuk rehinelerin ailelerine iade edilmesi konusunda istekli idik.” diye konuşarak daha fazla sivil rehinenin serbest bırakılması için gayret gösterdiklerini, anlaşmanın uzatılması konusunda gerekli teminatın verilmesi durumunda daha fazla sivil rehinenin bırakılması ve bunların teslim edilecekleri yerler hakkında bilgilendirme yapılacağını ifade etti. 

Kassam Tugayları dün 13 “İsrailli” rehineye ek olarak 3 Taylandlı ile bir Rusu da Kızılhaç görevlilerine teslim ettiklerini duyurmuştu. Geçici insani ateşkese göre 50 rehineye karşılık 150 Filistinli kadın ve çocuk esirin serbest bırakılması işlemleri doğrultusunda sonuncu grubun da bugün serbest bırakılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu