Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Güçleri Gazze’de Okulu Basıp Erkekleri Esir Aldı Kadınları Zorla Çıkardı

Siyonist işgal güçleri Gazze’nin kuzeyindeki Er-Rimal bölgesinde evlerini terk etmek zorunda kalmış sığınmacıları barındıran bir okulu basarak, erkekleri elbiselerini çıkarmaya zorladıktan sonra esir aldı kadınları da zorla dışarı çıkardılar. 

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi, işgal güçlerinin Gazze’de bir okulu basması ve baskın sırasında sergiledikleri vahşet yüzünden kendilerine yardım taleplerinin ulaştığını dile getirdi. Açıklamada işgal güçlerinin bu baskında, evlerini terk etmek zorunda bırakılmış büyük bir kalabalığa iğrenç bir şekilde saldırdıkları, okula sığınmış durumdaki kalabalığın içinde yer alan erkekleri elbiselerini çıkarmaya zorladıktan sonra esir aldıkları, kadınları da şiddet uygulayarak dışarı çıkmaya zorladıkları ifade edildi. 

Avro-Akdeniz Merkezi’nin açıklamasında baskına maruz kalan okulun, Gazze’nin kuzeyindeki  Er-Rimal bölgesinde yer alan Salahuddin Okulu olduğu, binlerce sığınmacıyı barındırdığı, etrafının işgal güçleri tarafından askeri araçlarla ve tanklarla sarıldığı ifade edildi. Bu okulun daha önce de değişik sebeplerle işgalcilerin saldırılarına hedef olduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada okulu kuşatmaya alan işgal güçlerinin önce tanklarla saldırılar düzenledikleri ardından da okulun içine girerek içeriye sığınan kalabalığa vahşice saldırdıkları ifade edildi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu