Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Avro-Akdeniz: İşgalciler Toplu Katliamı Toplu Tehcir Amacıyla Kullanıyor

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi, İsrail işgal güçlerinin Gazze şehrinde ve kuzeyinde kalan bölgelerde toplu katliamları, bölge ahalisini göçe zorlamak amacıyla bir tehdit aracı olarak kullandığına dikkat çekti. 

Avro-Akdeniz Merkezi’nin açıklamasında işgal güçlerinin sivil insanlara rastgele saldırdığı, kadın ve çocuk denmeden bütün herkesin hedef alındığı, bu yolla çevrede korku oluşturulmak suretiyle insanların bu toprakları terk etmeye zorlandıkları dile getirildi. 

Avro-Akdeniz Merkezi dün (11 Aralık Pazartesi) yaptığı açıklamada işgal güçlerinin kara operasyonları düzenledikleri bölgelerde şiddet faaliyetlerini ve sivillere yönelik saldırılarını her geçen gün artırdıkları, bu yöntemle bölge ahalisinin göçe zorlandığı ifade edildi. 

Avro-Akdeniz Merkezi hazırladığı raporda ayrıca işgal güçlerinin esir aldıkları sivil insanları meskun evlere baskınlar düzenlemek ve tünel olduğunu zannettikleri yerleri açmak amacıyla insan kalkanı olarak kullandıklarını belgelerle ortaya koydu.

İşgal güçlerinin ele geçirdikleri sivil insanların elbiselerini soydukları, ellerini bağladıkları, kendilerine işkence uyguladıkları, açık alanlarda oturmaya zorlayıp darp ettikleri, çok soğuk ortamlarda saatlerce beklettikleri ve en zorunlu ihtiyaçlarını görmekten bile mahrum bıraktıkları belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu