Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Güçleri Batı Şeria’nın Birçok Bölgesine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (26 Aralık Salı) erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına alırken baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal güçleri Tulkerem’in doğusunda yer alan Nuru Şems Kampı’nın girişinde Yusuf Ez-Zındik adlı Filistinliye ait zemin kattaki daireyi patlayıcı yerleştirerek tahrip etti.

İşgal ordusuna ait buldozerlerin kamptaki birçok evin, caminin ve okulun duvarlarını yıktığı, Filistinlilere ait araçları ezdiği ve kampa su sağlayan gölet hizasındaki caddeyi tahrip ettiği bildirildi.

İşgal güçlerinin Nuru Şems Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Filistinliler ile işgalci askerler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve arka arkaya patlama sesleri duyulduğu kaydedildi.

İşgal güçleri Tulkerem’in doğusundaki İktaba banliyösü girişinde de inşaat halindeki bir apartmanı bombaladı.

İşgal güçlerinin dün gece baskın düzenlediği Nuru Şems Kampı’nı askeri bölge ilan ederek kampa giriş çıkışı yasakladığı belirtildi.

İşgal güçleri Ramallah’ta Halk Cephesi Siyasi Birimi üyesi Halide Cerrar’ı, eski esir İhsan İştiyye’yi, Safa Köy Meclisi Başkanı Reşad Kerrace’yi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Muhammed Ansavi adlı genci Ramallah’ın kuzeyindeki geçici kontrol noktasında ağır bir şekilde darp ettiği ve Filistinli gencin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İşgal güçleri Tubas’a bağlı Tamun beldesine de baskın düzenlerken, baskın sırasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin gerçek mermi ile göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullandığı ifade edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu