Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Filistin’deki Direniş Hareketlerinden Salih El-Aruri Ve Şehit Arkadaşlarına Taziye

İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri ile hareketin askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’nın ileri gelenlerinden 6 dava arkadaşının dün (2 Ocak Salı) akşam Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, siyonist işgal rejimi tarafından insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda şehit edilmesi Filistin halkı arasında büyük bir tepkiye ve infiale sebep oldu. Bu arada Filistin’deki direniş hareketleri şehitler için taziye mesajları yayınlayarak işgal rejiminin bu tür suikastlarla Filistin direnişinin iradesini kıramayacağını dile getirdiler.

İslmami Cihad Hareketi’nin Özel Sekreteri Heysem Ebu’l-Ğazlan yaptığı açıklamada bu cinayetin Hamas’a ve diğer direniş hareketlerine dokunduğu kadar İslami Cihad Hareketi’ne de dokunduğunu vurguladı. Hareketin resmi sözcüsü Muhammed El-Hacc da yaptığı açıklamada bu cinayetin işgal rejiminin Gazze ve Batı Şeria’daki vahşi saldırılarında başarısız olduğunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekerken direnişin işgale karşı mücadelede kararlılık ve ısrarını artıracağını vurguladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de yaptığı açıklamada işgal rejiminin bu saldırısının, üç aya yakın bir süredir Filistin halkının sivil kesimine yönelik vahşice saldırılarından ve sahada direniş güçleriyle çatışmalarından amaçladıklarının hiçbirini gerçekleştirememesinin ardından geldiğine dikkat çekti. Hareket, El-Aruri’nin kararlı bir dava adamı olduğunu, direnişin bütün alanlarında varlığını gösterdiğini ve büyük fedakarlıklarla ömrünü Filistin halkının davası için mücadeleyle geçirdiğini dile getirdi. 

Filistin’deki diğer direniş hareketleri de işgal rejiminin suikastına karşı tepkilerini ve şehitler için taziyelerini dile getiren açıklamalar yaparak işgal rejiminin bu cinayet karşısında ağır bir bedel ödemek zorunda kalacağını ifade ettiler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu