Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Siyonist Soykırımın 90’ıncı Gününde Vahşi Saldırılar Ve Katliamlar Devam Ediyor

Siyonist işgal rejiminin ve onun arkasında duran küresel emperyalizmin Filistin halkına karşı başlattığı soykırım saldırıları bugün (4 Ocak Perşembe) 90’ıncı gününde yine toplu katliamlarla ve yıkımlarla devam ediyor. 

Yerel Kaynaklara göre işgal güçleri Gazze Şeridi’nin muhtelif bölgelerine yönelik olarak hem havadan hem de karadan saldırılar düzenlediler. Meskun evlerin, sığınma merkezlerinin, tesislerin ve caddelerin hedef alındığı vahşi saldırılarda yine yüzlerce insan şehit edildi veya yaralandı. 

İşgal uçakları Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Meğazi Mülteci Kampı’nın batısında yer alan Elektrik Şirketi merkezinin karşısında bulunan Fettuh ailesine ait evi bombaladı. 

İşgal uçaklarının bugün sabah Filistin Kızılay Teşkilatı’nın merkezinin ve Emel Hastanesi’nin yakınında bulunan bir eve saldırı düzenledikleri ve saldırıda hastanenin de Kızılay merkezinin de çok büyük zarar gördüğü belirtildi.

Han Yunus’ta Kızılay şubesi binasının beşinci katının vurulması sonucu bir kişi şehit olurken 6 kişi de yaralandı.

El-Meğazi Mülteci Kampı’na ve El-Masdar Köyü’ne toplarla düzenlenen saldırıda bazı kişilerin şehit olduğu birçok kişinin de yaralandığı haber verildi.

Deyru’l-Belah’ta bir eve düzenlenen saldırıda 3 kişi şehit oldu. 

İşgal güçleri En-Nusayrat Mülteci Kampı’na beyaz fosfor bombaları attılar.

Han Yunus’un güneyindeki Maan, El-Menare ve Kayzanu’n-Neccar mıntıkalarına işgal güçleri tarafından top saldırıları gerçekleştirildi.

İşgal uçakları bugün sabahın erken saatlerinde Cibaliya Mülteci Kampı’nda Es-Sikke mıntıkasında bazı evlere saldırılar düzenlediler. 

Han Yunus’un batısında El-Attar istasyonu yakınında sığınmacıları barındıran Salah ailesine ait bir evin işgal güçleri tarafından vurulması sonucu 12 kişinin şehit olduğu birçok kişinin de yaralandığı bildirildi. Şehit edilenlerden 6’sı 10 yaşından küçük 4’ü 11-14 yaş arasında olmak üzere 10’u çocuk, sadece 2’si orta yaşlarda.

İşgal uçaklarının Han Yunus şehrinde üç eve düzenledikleri saldırıda da 7 kişi şehit oldu.

Deyru’l-Belah’ta Bekr ailesine ait evin vurulması sonucu 10 kişi şehit oldu.   

İşgal güçlerinin hava saldırılarının yanı sıra kara güçlerinin sızma teşebbüsleri de devam ediyor. Bazı bölgeler işgal ordusunun kara güçlerinin kuşatması altında bulunuyor. İşgal güçleri kuşatma altında tuttuğu bölgelere gıda maddesi ve su sokulmasını engelleyerek içeridekilerin açlık ve susuzluktan ölmelerine sebep olmaya çalışıyor. İşgal güçleri karadaki baskın ve saldırılarında da sivil insanları hiçbir gerekçeye ihtiyaç duymaksızın tamamen keyfi bir şekilde ve rastgele katlediyor. Kara saldırılarında aynı zamanda sivil insanlar esir edilerek bilinmeyen yerlere götürülüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu