Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Avro-Akdeniz Merkezi’nden Güney Afrika Ekibine Toplu Mezarlarla İlgili Rapor

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi, siyonist işgal rejiminin Gazze saldırısında gerçekleştirdiği katliamlar yüzünden oluşturulan toplu mezarlarla ilgili bir rapor hazırladı. Rapor, işgal rejiminin soykırım suçlamasıyla yargılanması için Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açan Güney Afrika Cumhuriyeti’nin davayı takip eden hukuk ekibine verildi. Merkez raporu aynı zamanda BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi’ne (OHCHR) de gönderdi. 

Raporda işgal rejiminin 100 günden fazla süredir devam eden saldırılarında gerçekleştirdiği katliamlar yüzünden Gazze Şeridi’nde 120’den fazla toplu mezar oluşturulduğuna dikkat çekildi. Bu toplu mezarların bazılarının mahalle aralarında, bazılarının yol kenarlarında, parklarda, spor sahalarında, hastanelerin ve okulların bahçelerinde yer aldığı ifade edildi. 

Raporla birlikte bu toplu mezarları belgeleyen muhtelif video görüntüleri, fotoğraflar ve tutulan kayıtlar da birer belge olarak Güney Afrika’nın işgal rejimi aleyhindeki soykırım davasıyla ilgilenen ekibine ve OHCHR’e takdim edildi.

Sağlık Bakanlığı siyonist işgal rejiminin soykırım saldırılarının 103’üncü günü münasebetiyle bugün (17 Ocak Çarşamba) yaptığı açıklamada, yapılan son tespitlere göre şehit edilenlerin sayısının 24 bin 448’e, yaralıların sayısının ise 61 bin 504’e ulaştığı belirtilirken, bunlara ek olarak henüz enkaz altından çıkarılamamış durumda binlerce kişinin bulunduğu ve bunların “kayıp” statüsünde değerlendirildiği ifade edildi. Henüz enkaz altından çıkarılamamış olanlarla birlikte toplamda şehit sayısının 32 bine yaklaştığı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu