Basın AçıklamalarıFilistin ve Kudüs haberleriHaberler

Beyrut’taki Hamas Temsilciliği UNRWA’ya Yardımların Kesilmesini Protesto Etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan temsilciliği, siyonist işgal rejiminin yanında duran bazı ülkelerin, çalışanlarından birinin Hamas’a yardımcı olduğu bahanesiyle kası adı UNRWA olan BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na finansmanı kesme kararları almasını protesto amacıyla bugün (30 Ocak Salı) Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir protesto gösterisi düzenledi. 

Hamas’ın Lübnan’daki teşkilatının kitlesel çalışmaların organizasyonundan sorumlu yetkilisi Refet Murre, UNRWA’ya maddi desteklerin kesilmesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ve bu yöndeki kararların işin gerçeğinde siyonist işgal saldırganlığı karşısında boyun eğmeyen Gazze halkını cezalandırma amacına yönelik olduğunu vurguladı. 

Murre, söz konusu kararların Filistinli mülteciler davasını tehdit ettiğini ve UNRWA’nın faaliyetlerinin durdurulmasını, böylece Filistinli mülteciler dosyasının tamamen kapatılmasını isteyen İsrail işgal rejiminin amaçlarına hizmet edeceğini dile getirdi. 

Hamas’ın organize ettiği gösteriye Lübnan’daki muhtelif siyasi oluşumların ileri gelenleri, Filistinli direniş hareketlerinin temsilcileri, halk komiteleri ve Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerden birçok kişi katıldı. 

Katılımcılar, UNRWA’ya yardım kararlarını protesto eden ve Filistinli mülteciler yurtlarına dönünceye kadar bu teşkilatın fonksiyonunu icra etmesi gerektiğini vurgulayan pankartlar taşıdılar. 

Uluslararası Adalet Divanı’nın siyonist işgal rejiminin soykırımdan yargılanması konusunda Güney Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı davayı kabul etmesi ve işgal rejiminden soykırımı önleme amaçlı tedbirler almasını isteyen karar almasının hemen ardından 48 saatlik süre içinde 12 devletin UNRWA’ya yardımı kesme kararı almasının danışmalı bir şekilde, işgal rejimine destek ve Filistin halkına baskı amaçlı olarak gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor.

UNRWA’ya yapılan bağışların kesilmesi sadece Gazze ahalisinin değil bu teşkilatın hizmetlerine ihtiyaç duyan Filistinli mültecilerin tümünün olumsuz yönde etkilenmesine neden olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu