Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Bi’ru’s-Seba’da bir Filistinli Genç İşgal Güçleri Tarafından Şehit Edildi

Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinin güney kesiminde, Nakab bölgesinin merkezinde yer alan Bi’ru’s-Seba’ şehrinde bugün (5 Şubat Pazartesi) Et-Tire şehri ahalisinden Mürşid Reşad Abdülhayy isimli bir Filistinli genç siyonist işgal rejimi polisleri tarafından şehit edildi. 

İşgal polisi, gencin Allahu Ekber diye bağırdığı ve bir polisin silahını almaya kalkıştığı, bu sırada polisin gencin üzerine ateş ettiği ve daha sonra da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğinin duyurulduğu iddiasında bulundu

İşgal polisi tarafından yapılan açıklamada, “anlaşıldığı kadarıyla olayın arka planının cinayet bağlantılı olması ihtimali var” ifadesine yer verildi. 

İşgal polisinin açıklamasında, polisin şok tabancası ve başka araçlar kullandığı ancak gencin saldırıya devam ettiği, bunun üzerine polisin önce havaya sonra gencin baldırına uyarı amaçlı ateş ettiği, ardından şüphelinin yakalandığı ve Et-Tire ahalisinden olduğu tespit edilen şüphelinin tedavi için hastaneye nakledildiği, tedavi sırasında aynı zamanda tutuklandığı ve bir süre sonra da hayatını kaybettiğinin duyurulduğu ileri sürüldü. 

Polisin açıklamasında ayrıca, “Bi’ru’s-Seba’da yaşanan olaydan önce gencin intihar edeceği tehdidinde bulunduğu ve bunun üzerine devriyeler tarafından gözaltına alındığı ve güvenlik güçlerinin ellerinden kaçtığı” iddialarına yer verildi. 

İşgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı siyonist ve ırkçı Itamar Ben Gvir Bi’ru’s-Seba’daki cinayeti destekleyen açıklamada bulunarak bunu polisin kendini savunma hakkı olarak nitelendirdi ve polisin böyle davranması gerektiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu