Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Güçlerinin Gazze Şeridi’ne Açtığı Soykırım Savaşı 134’üncü Gününde

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 134’üncü gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (17 Şubat Cumartesi) çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlediğini ve topçu atışı gerçekleştirdiğini bildirdi.
 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 24 saatte 9 katliama imza atarak 83 kişiyi şehit ettiğini ve 125 kişiyi yaraladığını açıkladı.
 

Enkaz altında hâlâ çok sayıda insan bulunduğuna dikkat çeken Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplam 28858 kişinin şehit düştüğünü ve yaralı sayısının da 68677’ye ulaştığını ifade etti.
 

Han Yunus’un kuzeydoğusundaki Karara beldesinde işgal ordusunun Eş-Şuruk fabrikasına ve Ğuneym ailesine ait eve düzenlediği saldırılarda 5 kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi de yaralandı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin askeri kışlaya dönüştürdüğü Nasır Tıp Merkezi’nde görev yapan birçok sağlık çalışanını gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal ordusunun Deir El-Belah’ın güneyine düzenlediği saldırıda yaralanan iki kişi El-Aksa Şehitleri Hastanesi’ne kaldırıldı.
 

İşgal ordusu savaş uçakları En-Nuseyrat Kampı’nın batısındaki Yeni Kamp’ta Ğurab ailesine ait bir evi yeniden bombaladı.
 

İşgal ordusunun Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan Göleti arkasında yer alan Yunus ailesine ait eve düzenlediği saldırıda en az 10 kişi şehit oldu.
 

İşgal ordusu topçusu Deir El-Belah kentinin doğusuna ve Han Yunus’taki El-Emel Hastanesi’nin karşısında yer alan bir eve ateş açtı.
 

İşgal ordusu savaş uçakları Han Yunus’un kuzeyindeki Karara beldesine ve Gazze kentinin güneyindeki El-Basra Mahallesi’ne saldırı düzenledi.
 

İşgal ordusunun Rafah kentinin doğusundaki El-Cenine Mahallesi’ne düzenlediği hava saldırısında 32 yaşındaki Hatim Ebu Cezer şehit oldu ve iki kişi de yaralandı.
 

İşgal ordusu topçusu Rafah kentinin doğusuna, Beyt Hanun’a ve Gazze kentindeki Ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyine ateş açtı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu