Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Halil El-Hayye: İşgal Rejimi Esirlerini Ancak Üç Bedelle Kurtarabilecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Gazze Teşkilatı Başkan Yardımcısı Halil El-Hayye, işgal rejiminin kendilerine sunulan öneriden geçen hafta vazgeçtiğini belirterek, işgal hükümeti Gazze Şeridi’nden çekilmeyi ve yerlerinden edilen insanların evlerine dönmelerini reddederken ateşkes anlaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Dün akşam (19 Şubat Pazartesi) El-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada işgal rejiminin ancak üç bedeli ödeyerek esirlerini kurtarabileceğini bildiren El-Hayye, söz konusu bedellerin “yardımlara izin verilmesi, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesi ve esir takası” olduğunu ifade etti.

Savaşın başından bu yana yaklaşık beş ay geçmesine rağmen Filistin direnişinin işgal güçlerini kovalamaya devam ettiğini belirten El-Hayye, işgal rejiminin İsrailli esirleri kurtarma ve direnişi yok etme gibi hedeflerine ulaşamadığına dikkat çekti.

Halil El-Hayye, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyi ve orta kesimi gibi Rafah’ı da asla tamamen kontrolü altına alamayacağını kaydetti.

Filistin halkının açlık ve katliamlar gibi yaşadığı felaketlere rağmen hâlâ direnişe sahip çıktığına işaret eden El-Hayye, tüm dünyanın işgal ordusunun saldırıları karşısında ahlak sınavını kaybettiğini söyledi.
 

Halil El-Hayye, dünyanın bugün tam egemen ve bağımsız Filistin devleti kurulmadan bölgenin istikrara kavuşamayacağının farkına vardığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu