Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Hamas Heyeti Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı’yla Görüştü

Rusya’nın başkenti Moskova’da Filistinli grupların uzlaşı toplantılarına katılan İslami Direniş Hareketi (Hamas) heyeti Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda dün akşam (1 Mart Cuma) gerçekleşen görüşmeye Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyeleri Musa Ebu Merzuk ve Hüsam Bedran katıldı.

Hamas heyeti, Filistin halkına verdiği destek ve Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı görüşmelerine ev sahipliği yaptığı için Rusya’ya teşekkür etti.

Görüşmede, Filistin’de birliğin sağlanması ve saldırıların sona erdirilerek Gazze Şeridi sakinlerine yardımların ulaştırılması için yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantılardan çıkan olumlu sonuçlara değinildiği ve toplantıların devam etmesi konusunda anlaşma sağlandığı kaydedildi.

Hamas heyetinin Bogdanov’a Aksa Tufanı ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki ihlalleri hakkında bilgi verdiği, Filistin halkının işgale karşı direnişini sürdüreceğini söylediği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan görüşme sonrası yapılan açıklamada da “Görüşme sırasında, Moskova’da sona eren Filistinliler arası müzakerelerin sonuçlarına odaklanıldı. Aynı zamanda, Gazze Şeridi’ndeki insani durumun feci şekilde kötüleşmeye devam ettiği bir ortamda, Filistin-İsrail silahlı çatışma bölgesindeki durum değerlendirildi” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu