Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgalcilerin Gazze’deki Soykırımları 150’nci Gününde de Katliamlarla Devam Ediyor

Siyonist katillerin Filistin’in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (4 Mart Pazartesi) 150’nci gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90’dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

İşgal güçleri Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus’un doğusundaki bazı evleri tamamen yerle bir etti. 

Yerel kaynaklar işgalcilerin saldırılarından sonra Han Yunus’tan Refah’taki Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi’ne 9 şehit cenazesinin getirildiğini bildirdi. 

Gazze Şeridi’nin orta bölgesindeki Reşid Caddesi’nde bir Filistinli işgal güçleri tarafından şehit edildi. 

Gazze şehrindeki Zeytun Mahallesi’nde bir eve düzenlenen saldırıda birçok kişi şehit edilirken birçok kişi de yaralandı. 

İşgal uçakları Nusayrat Mülteci Kampı’nda Ez-Zebidi ailesinin evinin girişini hedef alan saldırı düzenlediler. Bu saldırıda çoğu çocuk birçok kişi yaralandı. 

İşgal güçlerinin Refah’taki Hirbetu’l-Ades mıntıkasına düzenledikleri saldırıda yıkılan evlerin enkazı altından Şehid Hamid Mansur isimli bir bayan şehidin cesedi çıkarıldı. Böylece bu saldırıda şehit edilenlerin sayısı 8’e çıkmış oldu. 

Han Yunus’taki Gazze Avrupa Hastanesi’ne bugün sabah saatlerinden itibaren 5 şehit cenazesi getirildiği açıklandı. 

Han Yunus’un İsra 2 Mahallesi’nde kuşatmaya alınan yüzlerce kişi, evlerinin işgal güçleri tarafından saldırıya maruz kalması üzerine imdat istedi ve aralarında çok sayıda şehit ve yaralı olduğunu dile getirdiler. 

İşgal uçaklarının Cibaliya Mülteci Kampı’nın doğu taraflarına saldırılar düzenlediği haber verildi. 

Sabahın erken saatlerinde de işgal uçaklarının Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki bazı evlere saldırılar düzenlediği haber verildi.

İşgal uçaklarının Nusayrat Mülteci Kampı’nda içinde sığınmacıların bulunduğu bir eve düzenledikleri saldırıda gerçekleştirdikleri katliamda 12 kişinin şehit olduğu 45 kişinin yaralandığı bildirildi.  

İşgal güçlerinin dün gece saldırı düzenledikleri ve El-Mevasi bölgesinde yer alan El-Ferra ailesine ait evde de şehit olanlar ve yaralananlar bulunduğu bildirildi. 

İşgal uçakları dün gece kuzey bölgede de Şeyh Zayid ve Tellu’z-Za’ter mahallelerine saldırılar düzenlediler. 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın bugün yayınladığı günlük raporda işgal güçlerinin bölgede sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında son 24 saat içinde, 13 katliam gerçekleştirdikleri bu katliamlarda toplamda 124 kişinin şehit edildiği, 210 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 30 bin 534 yaralananların sayısının ise 71 bin 920 olduğu; ancak bu sayının enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp cesetleri yollara savrulanları kapsamadığı ifade edildi. Açıklamada enkaz altında ve yollarda da binlerce kişinin bulunduğu işgal güçlerinin saldırıları ve engellemeleri yüzünden sağlık ekiplerinin ve sivil savunma elemanlarının onlara ulaşmakta büyük zorluklar yaşadıkları belirtildi. 

İşgal rejiminin uyguladığı aç bırakma politikası yüzünden bölgeye insani yardımların ulaşması engellendiğinden aynı zamanda ciddi bir açlık krizi yaşanıyor. 700 bin insanın yaşadığı kuzey kesime, işgal rejiminin açtığı askeri koridor kullanılarak, insani yardım ulaşması tamamen engelleniyor ve bu bölgede büyük çapta açlık sorunu yaşanıyor. Bir buçuk milyon insanın adeta istifleme bir şekilde doldurulduğu Refah bölgesine ve yaklaşık 300 bin insanın yaşadığı Han Yunus bölgesine ise insani yardım sadece Refah sınır kapısı üzerinden ulaşabiliyor. Ama gerek işgal rejiminin tehditleri ve gerekse Mısır yönetiminin ihmalleri yüzünden bu bölgeye de çok kısıtlı miktarda gıda malzemesi ulaşabildiğinden bu bölgede de ciddi açlık krizi yaşanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu