Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Av. Muhammed Şelbi Yaralı Olarak Esir Edilmesinden Birkaç Saat Sonra Şehit Oldu

Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin’in batısındaki Es-Sile El-Harisiyye kasabasının ahalisinden olan ve işgalci siyonistlerin “arananlar” listesinde yer alan Avukat Muhamed Adil Şelbi bugün (8 Mart Cuma) yaralı bir şekilde esir edilmesinden birkaç saat sonra şehit oldu.

İşgalci siyonistler Şelbi’yi bugün sabahın erken saatlerinde, Es-Sile El-Harisiyye’deki evini kuşatmaya almalarından ve direnişçilerle aralarında şiddetli bir çatışma yaşanmasından sonra ele geçirmişlerdi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgalci katiller kasabaya geceden itibaren sızmaya başladı ve Muhammed Adil Şelbi’nin El-Ceradat Mahallesi’ndeki evini kuşatmaya aldılar. Daha sonra onlara destek amacıyla birçok askeri araç ve işgalci asker gönderdiler. 

İşgalcilerin baskınları ve Şelbi’nin evini kuşatmaya almaları direnişçilerle aralarında çatışmalar yaşanmasına neden oldu. Çatışmada ateşli silahlar kullanıldı ve işgalci askerlerin üzerine el yapımı patlayıcılar atıldı. 

İşgal askerleri çatışmada yaralanan Şelbi’yi ve evde beraberinde bulunan iki genci esir aldılar. Bundan kısa bir süre sonra da Şelbi’nin hayatını kaybettiği duyuruldu. 

İşgal güçlerinin kasabadan çekilmesi esnasında da direnişçiler onlara silahlarla ateş ettiler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu