Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgalciler Batı Şeria’da Ramazan’ın Açılışını Yine Gece Baskınlarıyla Yaptı

İşgalci siyonistler Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde Ramazan’ın ilk gecesinde yine geniş çaplı baskınlar, saldırılar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. Baskınlar yüzünden bazı yerlerde özellikle de Kalkilya’ya yönelik baskında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti ile Filistin Esir Kulübü’nün verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin dün gece ve bugün (11 Mart Pazartesi) sabah Batı Şeria bölgesinde gerçekleştirdikleri baskınlarda en az 25 kişi tutuklandı. Bunların arasında eski esirler de var.

Tutuklamaların önemli bir kısmının Ramallah vilayetine bağlı bölgelerde gerçekleştiği, ayrıca Kalkilya, Beytlahim, El-Halil, Selfit ve Kudüs vilayetlerinde de baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirildiği belirtildi. 

Baskın düzenlenen evlerde ikamet edenlere fiili saldırılar ve darp, esirlerin ailelerine yönelik sözlü saldırılar ve tehditler olduğu, aramalar esnasında eşyalara büyük çapta zarar verildiği ifade edildi. 

Bazı bölgelerde baskınlara işgal güçlerine ait iş araçları ve buldozerler de iştirak etti ve baskın düzenledikleri bölgelerin altyapı tesislerini tahrip ettiler. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria’nın Kalkilya şehrine bugün sabah geniş çaplı saldırı ve baskın düzenledikleri ve bazı kişileri tutukladıkları haber verildi. 

İşgalcilerin Kalkilya’ya yönelik baskın ve saldırıları ahaliyle aralarında çatışmalara neden oldu. İşgal güçleri burada kendilerine engel olmak isteyen Filistinli gençlere gerçek mermilerle saldırıda bulundular. Yaralananlara yardım etmeye çalışan sağlık görevlisi ve ilk yardım elemanı Hamudi Şiteyvi’yi de tutukladıkları bildirildi.

Tulkerem şehrine ise 25 askeri araçla ve 4 buldozerle baskın düzenledikleri belirtildi.  

Siyonist işgal güçleri Gazze’de sürdürdükleri soykırım katliamlarına paralel olarak Batı Şeria ve Kudüs’te baskınlarını, saldırılarını, tutuklamalarını ve cinayetlerini sürdürüyorlar. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu