Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Heniyye: İşgal Hükümeti İnatçı Tutumundan Vazgeçerse Anlaşma İmkanı Var

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail işgal hükümetinin inatçı tutumundan vazgeçmesi durumunda aşamalı olarak uygulamaya geçirilecek bir anlaşmanın kabul edilebilmesi fırsatının oluşabileceğini dile getirdi. 

Heniyye dün (13 Mart Çarşamba) akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasında sahadaki ilerleme ile görüşmelerin iki paralel çizgide ilerlediğini, bir yanda büyük bir mücadele ve kararlı bir direniş olmakla birlikte diğer yanda Filistin halkına yönelik saldırgan tutumun son bulması için Hamas’ın bütün gücüyle çaba harcadığını vurguladı. 

Heniyye ABD Başkanı Joe Biden’ın konuşmalarında kullandığı üslupla uygulamadaki tutumunun birbirinden tamamen farklı olduğunu, ABD’den istenenin Filistin halkına yönelik soykırımın, genelde Gazze halkının tümüne özelde kuzey bölgedeki ahaliye daha sıkı bir şekilde uygulanan aç bırakma politikasının son bulması için daha çok şey yapması olduğunu ifade etti. 

İşgal hükümetinin Batı Şeria ahalisinin Gazze halkına destek vermesini önlemek ve bu bölgedeki halkın Filistin davasının ilkelerine bağlı direniş konusundaki potansiyelini tüketmek amacıyla bu bölgede de çok yoğun saldırılar gerçekleştirdiğine, cinayetler işlediğine ve halka çok çirkin şekillerde işkence ettiğine dikkat çekti. 

Heniyye sözlerine şöyle devam etti: “Ama ben diyorum ki bütün bu işkenceler ve baskılar başarısız olacaktır ve rüzgarlar onları dağıtacaktır.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu