Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Güçleri Batı Şeria’nın Birçok Bölgesine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (16 Mart Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin yaklaşık 25 askeri araçla Nablus kentine batı cihetinden baskın düzenlediğini, işgal piyadelerinin ve keskin nişancılarının Eski Belde semtinde ve çevresinde konuşlandığını, işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını, işgal askerlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Faysal Caddesi’nde bir apartmana baskın düzenlediğini ve kentteki bir otelden Gazzeli iki genci gözaltına aldığını ifade etti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin çok sayıda araçla Kalkiliya kenti En-Nekkar Mahallesi’nde birçok eve baskın düzenlediğini ve evlerde arama yaparak eşyalara zarar verdiğini belirtti.

İşgal piyadelerinin kentin güneyindeki Davud Mahallesi’nde bulunan Ez-Zahr bölgesinde konuşlandığını söyleyen kaynaklar, işgal güçlerinin El-Vad Caddesi’nde de birkaç yerde pusu kurduğunu bildirdi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde El-Halil’in doğusundaki Beni Naim beldesine baskın düzenledi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerine ait birkaç aracın belde caddelerinde dolaştığını, işgal askerlerinin birçok eve baskın düzenleyerek arama yaptığını ve evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu