Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal güçleri Tuğgeneral Fayik El-Mebhuh’u şehit etti

İşgal güçleri dün (18 Mart Pazartesi) Gazze kentindeki Eş-Şifa Hastanesi’ne düzenlediği saldırı sırasında Gazze Şeridi’ndeki Filistin Polis Teşkilatı Operasyonlar Müdürü Tuğgeneral Fayik El-Mebhuh’u şehit etti.
 

Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin insani yardımların Gazze’nin kuzeyine ulaşması için aşiretler ve UNRWA arasındaki koordinasyonu yürüten El-Mebhuh’u şehit ederek yeni bir cinayete imza attığını söyledi.
 

El-Mebhuh’un tamamen sivil ve insani bir görevi yerine getirdiğini belirten Hükümet Enformasyon Ofisi, uluslararası hukuka göre Filistinli tuğgeneralin öldürülmesi değil korunması gerektiğine dikkat çekti.
 

Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin bu gibi cinayetlerinin ve katliamlarının, sivilleri öldürmesinin ve insani yardım faaliyetlerinde bulunanları hedef almasının Gazze Şeridi’nde karmaşa çıkarmak ve güvenlik boşluğu oluşturmak, Gazze kentinde ve kuzeyinde yaşayan yüz binlerce insana insani yardımların ulaşmasını engellemek istediğinin göstergesi olduğunu bildirdi.
 

El-Mebhuh’un şehit edilmesinin dört ay sonra Gazze’nin kuzeyine 15 tır insani yardımın ulaşmasından iki gün sonra gerçekleştiğine dikkat çeken Hükümet Enformasyon Ofisi, suikastın işgal güçlerinin bölge halkını aç bırakmakta ve yardımların ulaşmasını engellemekte kararlı olduğunu gösterdiğini ifade etti.
 

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin Tuğgeneral Fayik El-Mebhuh’u şehit etmesini kınayarak, işgal ordusunun dün sabah erken saatlerde Eş-Şifa Hastanesi’ne düzenlediği saldırı sırasında korkakça gerçekleştirdiği suikastın şehit El-Mebhuh’un insani yardımların Gazze’nin kuzeyine ulaşmasını sağlamak için gösterdiği çabaların ardından geldiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu